Най-доброто оборудване

Урологията е част от медицината, която изследва и лекува заболявания на пикочо-половата система при мъжете и пикочната система при жените.

С грижа към мъжете

Прегледът при уролог се налага при всеки дискомфорт в областта.
Висок процент от мъжете заболяват от рак на простатната жлеза. Това налага ежегодни профилактични прегледи при специалист.

С грижа към жените

Жените често страдат от възпаления на пикочната система, което може да създаде усложнения. Дори, един на пръв поглед, цистит може да доведе до силни неразположения и загуба на временна трудоспособност.

Най-често задаваните въпроси са:

Магнитният стол Magneto Stym е високотехнологично оборудване, което използва екстракорпорална магнитна инервация или магнитни полета, за да укрепи мускулите на тазовото дъно . Магнитният стол упражнява всички мускули в областта на тазовото дъно, за да възстанови силата и издръжливостта, за да възстанови контрола на пикочния мехур и червата. Магнитният стол е способен да направи 200 тазови упражнения на минута в 20 пъти по-голяма интензивност, отколкото пациентът може да направи сам!

Лечението е безболезнено с нива на мощност, които могат да се регулират, за да се осигури комфорт по всяко време. След като цикълът на лечение започне, мускулите на тазовото дъно започват да се свиват и укрепват. Пациентът седи напълно облечен на магнитния стол по време на процедурата. Процедурата на магнитния стол се състои от не повече от 30 мин.

Курсът на магнитния стол обикновено включва 6-8 до 12-16 процедури  и продължава около 1-2 месеца с 3-4 процедури на седмица. Изисква се минимум еднодневна пауза между леченията, т.е. лечението може да се извърши в понеделник и след това в сряда или вторник и четвъртък и т.н

Повечето хора са подходящи за магнитния стол, но има някои медицински състояния, при които магнитният стол не е препоръчителната възможност за лечение и д-р Делчев би посъветвал това след първоначална консултация. Магнитният стол не е подходящ за бременни, пациенти със сърдечен пейсмейкър или сензорна депривация (липса на чувствителност в областта на седалището).

Повечето пациенти съобщават за отлични резултати от курса на магнитния стол, но всеки е различен и това може да варира в зависимост от нивото на мускулния тонус. Мнозина смятат, че след като завършат курса на магнитния стол, те могат да продължат да изпълняват правилно мускулните упражнения за тазовото дъно, тъй като лечението им е дало необходимия тласък на мускулната сила и те действително могат да почувстват, че го правят правилно. Има пациенти, които избират да изпробват магнитния стол, за да избегнат хирургична намеса при тежки проблеми с инконтиненция.

Първоначално се осъществава преглед със специалист-уролог, който определя типа инконтиненция и назначава нужната процедура. Прегледа може да бъде по здравна каса или свободен прием!

ФМС (функционална магнитна стимулация)- магнитното поле се разпространява дълбоко в тъканта и не се  възпрепятства от дрехи, кожа, мускули или кости. Дълбоко в тъканите силното индуктивното магнитно поле се трансформира в локално електрическо поле. И двете полеви комбинации постигат терапевтични ефекти от заздравяване на тъкани, мускулно активиране, мускулна релаксация и облекчаване на болката. Желаните ефекти се постигат чрез задаване на различни параметри на терапията.

ФМС (функционална магнитна стимулация) позволява стимулиране на дълбоки мускулни структури, които не могат да бъдат достигнати от ФЕС (функционална електрическа стимулация). ФМС ефективно стимулира мускулната тъкан без пряк контакт с кожата. ФМС е безболезнен, неинвазивен и по този начин подходящ за пациенти, при които ФЕС не може да се използва.

Апликаторът може да бъде фиксиран към тялото или терапевтът може да извърши терапията ръчно. Ръчното придвижване на апликатора позволява лесно да се открият моторни единици, което позволява ефективно стимулиране.

В литературата не са известни отрицателни странични ефекти, доколкото се вземат предвид противопоказанията.